IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият електрически SUV на Polestar ще дебютира на пазара през есента

Шведският автомобилен производител очаква да продаде 24 хил. превозни средства от своя флагман през 2023 г.

10:24 | 08.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Polestar</em></p>

Снимка: Polestar

Шведският автомобилен производител Polestar ще представи своя водещ SUV през октомври, разширявайки продуктовата си гама до три модела, съобщава Automobilwoche.

Звеното на Volvo Car ще стартира доставките на Polestar 3, SUV с размерите на Porsche Cayenne, в Европа и в САЩ в началото на следващата година.

Polestar очаква да продаде 24 хил. броя от Polestar 3 през следващата година и 67 хиляди през 2025 г. Целта за 2025 г. е продажбите да нараснат до 77 хил. броя.

Очаква се Polestar 2 да остане най-продаваният модел на компанията в световен мащаб през този период. Гамата на марката включва и плъгин хибрида Polestar 1. 

Маркетинговата кампания около Polestar 3 засега включва филм и изображение на автомобила. 

За разлика от седана Polestar 2, вдъхновен от Volvo, Polestar 3 се отличава с нови дизайнерски елементи, които включват наклонен силует и стил на фаровете и задните светлини, които се отличават от другите модели на Polestar.

„Целта на гамата Polestar е да бъде по-спортна и да има по-силен фокус върху водача [от моделите на Volvo, които също използват новата архитектура SPA2]. Дори и да е SUV като Polestar 3, той ще бъде по-нисък , което означава, че ще има по-малко акцент върху товарното пространство и повече върху задвижването. Освен това ще има по-смел дизайн", посочва главният изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат в интервю за Automotive News Europe по-рано тази година.

Polestar планира да оборудва новия модел с хардуер и електроника, които ще позволят автономно шофиране по основните пътища до средата на десетилетието, включително сензори LIDAR от Luminar Technologies и компоненти от Nvidia.

Сензорите са обединени в т.нар. Smart Zone - прозрачен панел на предната решетка на Polestar 3.

Моделът е изграден върху нова изцяло електрическа платформа, SPA2, разработена от Volvo за следващото поколение превозни средства, проектирани с двойни двигатели и предлагащи пробег от 600 км.

След като тази технология бъде одобрена, новата платформа ще предлага и възможност за автономно шофиране.

Двигател на растеж

Polestar 3 е ключов за амбициите на младата компания да увеличи глобалните си продажби десетократно до около 290 хил. броя до 2025 г. Polestar планира да пуска на пазара по една нова кола всяка година през следващите три години, като се започне с Polestar 3, и цели да увеличи присъствието си до поне 30 пазара до края на 2023 г.

„Това е важен етап за нашата компания, който затвърждава траекторията ни на растеж и ни отвежда в следващата ни фаза“, изтъква Ингенлат.

Polestar засега не разкрива цената за Polestar 3.

Моделът ще се произвежда във фабриката на Volvo в САЩ близо до Чарлстън, Южна Каролина, и в завод в Чънду, Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още