IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск сигнализира, че Tesla може да намали цените на своите електромобили

Това може да стане, ако инфлацията „се успокои“, написа предприемачът в Twitter

21:00 | 15.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електромобили Tesla Inc. може да понижи цените на своите превозни средства, ако инфлацията „се успокои“, написа в Twitter главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в отговор на друг потребител. 

По-рано тази седмица бяха публикувани данните за инфлацията в САЩ, които показаха ускоряване до ново рекордно ниво, затвърждавайки необходимостта от одобрените вече и от допълнителни лихвени повишения от Федералния резерв на САЩ. Индексът на потребителските цени в САЩ е записал годишно повишение от 9,1% през юни, значително надминавайки прогнозите на Dow Jones за ниво от 8,8 на сто.

Tesla повиши цените на своите продукти, продавани в САЩ и Китай през март. Компанията отново прибягна до увеличения през юни, когато увеличи цената на версията на Model Y с най-голям пробег от 62 990 долара на 65 990 долара, припомня CNBC.

През март Мъск написа в Twitter, че Tesla и SpaceX, друга негова компания, се сблъскват със „значителен инфлационен натиск при суровините и логистиката“.

Милиардерът заяви през юни, че има „супер лошо предчувствие“ относно икономиката и ще трябва да съкрати 10% от работните места в Tesla, според имейл, видян от Ройтерс.

Tesla записа 17,9% спад на доставките през второто тримесечие спрямо предходното тримесечие на фона на коронавирусните мерки, които страната предприе, за да ограничи новите огнища на заразата през април и май.

Мъск твърди, че търсенето на превозните средства на Tesla остава силно, но предизвикателствата във веригата на доставките продължават.

Китай играе съществена роля в увеличаването на производството на Tesla. Заводът в Шанхай е създал почти половината от всички коли, които компанията е продала тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още