IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BYD и шведската Hedin Mobility подписаха договор за дистрибуция

Дилърът ще предлага колите на китайския концерн на пазарите в Германия и Швеция

11:54 | 05.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Най-големият производител на електрически превозни средства в Китай BYD Co. подписа споразумение с шведския автомобилен дилър Hedin Mobility Group за дистрибуция на своите коли в Швеция и Германия, съобщава Automotive News Europe.

BYD планира да започне доставките на своите електромобили за германския пазар през четвъртото тримесечие. 

Hedin ще изгради търговска мрежа и в двете страни. Първият обект ще бъде ситуиран в Стокхолм през октомври. През същия месец предстои откриването на първото представителство и в Германия.

С фокус върху пазарния си дебют в Германия и Швеция BYD представи своите модели на автомобилното изложение в Париж. Преди това компанията показа превозните си средства на събитие в Женева.

През 2021 г. BYD направи и първите опити за продажба в Европа, избирайки Норвегия за трамплин.

Китайците са една от най-големите електромобилни компании в света. През първото полугодие концернът е успяла да продаде над 640 хил. електрически и плъгин коли. Общо BYD е доставила над 2,1 млн. превозни средства през разглеждания период.

Hedin Group е един от най-големите европейски автомобилни дилъри. В своите 235 обекта компанията е успяла да продаде около 125 хил. автомобила през миналата година и отчита приходи от 2,6 млрд. евро. Hedin разполага с 6300 служители в осем държави.

Групата е особено добре позиционирана в Швеция и Нидерландия, но се развива и в други страни като Норвегия, Белгия и Швейцария. В Германия компанията все още трябва да се доказва. Там тя продава автомобили на марките Dodge и RAM. За настоящата година Hedin се стреми да продаде в Германия около 2100 автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още