IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската Arrival отлага тестовете на своите електрически автобуси и автомобили

Проектите са замразени, докато компанията не започне да генерира приходи въз основа на резултатите от прегледа на преструктурирането си

17:23 | 05.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Arrival</em></p>

Снимка: Arrival

Британският стартъп за електрически превозни средства Arrival SA отлага тестовете на своите прототипи на автобуси и леки коли, за да се справи с по-високите разходи и да се съсредоточи върху производството на своя дебютен микробус, съобщава Financial Times, цитирайки източници, запознати с темата. 

Компанията е замразила своя проект за електрически автомобил, който може да бъде възобновен, след като Arrival започне да генерира приходи въз основа на резултатите от прегледа на преструктурирането, планиран да приключи през септември.

Концернът, който е листнат в САЩ, също така отложи тестовете с потенциален клиент на First Bus – проектния електрически автобус на Arrival.

За момента компанията отказва да направи коментар по въпроса.

Arrival обяви през юли, че планира да реорганизира бизнеса си, съкращавайки 30% от служителите си, като каза, че този ход ще ѝ позволи да започне производството на своя микробус Arrival Van през третото тримесечие, както беше планирано.

Цената на търгуваните в САЩ акции на компанията се срина с над 75% от началото на годината, тъй като инвеститорите, притеснени от мрачните икономически перспективи, загърбват онези компании, които не реализират печалба.

В края на миналата година Arrival представи своя проектен миниван, предназначен за шофьорите на платформи за споделено пътуване. Дизайнът на автомобила е оптимизиран с помощта на шофьори на американската компания Uber Technologies Inc., за да се осигури по-удобно изживяване както за водача, така и за пътниците, изтъкват от Arrival.

Автомобилът трябва да бъде пуснат в продажба през 2023 г., което означава, че разработката се развива с бързи темпове. Компанията заяви, че нейният „алфа“ прототип е изграден за шест месеца.

Arrival може да се похвали с поръчки за 10 хил. микробуса за United Parcel Service (UPS) с опция за допълнителни 10 хил. броя. UPS също притежава дял в Arrival.

Стартъпът ще изгражда и превозни средства по-малки по мащаб в своите „микрофабрики“ чрез модули, сглобявани предимно навън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още