IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda ще свие производството на автомобили в Япония с 40%

Компанията продължава да се бори с проблеми с веригите на доставки

10:48 | 22.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Honda Motor обяви, че ще намали производството на автомобили в два японски завода с до 40% в началото на октомври поради продължаващите проблеми с логистиката и веригите на доставки, предава Ройтерс.

Решението е допълнително доказателство за проблемите, с които производителите на автомобили вероятно ще се сблъскат в опитите си да увеличат производствените обеми през втората половина на фискалната година, която завършва в края на март, за да компенсират недостига, причинен от постоянния недостиг на чипове и прекъсванията на веригата на доставки през първата половина на годината.

Две линии в завода в Сузука на Honda в Западна Япония ще намалят производството с около 40 на сто в началото на октомври, а заводът в префектура Сайтама, северно от Токио, ще ограничи производствените си планове с около 30% за периода.

Автомобилният производител също така обяви, че ще намали производството на превозни средства в Сайтама с около 40% и в Сузука с около 20% до края на септември.

Honda обвини закъсненията на доставките на части, логистичните проблеми, свързани с огнищата на Covid-19, и недостига на полупроводници за случващото се. Свиването на производството ще засегне различни автомобили, включително спортната Vezel, минивана Stepwgn и компактния Civic.

Производството на Honda в тези два завода се завърна към нормалното през юни, след по-ранен спад, но се насочи към корекции отново през следващия месец, обяви компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 22.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още