IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda ще пусне над 10 модела електрически мотоциклети през следващите три години

Концернът ще оборудва двуколесните превозни средства с твърдотелни батерии, които в момента са в процес на разработка

13:49 | 13.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Honda Motor Co. планира да пусне в продажба повече от 10 модела електрически мотоциклети в световен мащаб през следващите три години, съобщава Ройтерс. Планът на компанията е част от стратегията ѝ да постигне въглероден неутралитет при мотоциклетите в периода между 2040 г. и 2050 г.

Honda, която е лидер на световния пазар на мотоциклети, е изправена пред предизвикателства при електрификацията на сегмента. Тъй като двуколесните превозни средства са особено популярни в развиващите се икономики, най-вече в Югоизточна Азия, електрификацията може да увеличи теглото на мотоциклетите и да ги оскъпи, което ще отблъсне някои от потребителите.

Компанията заяви, че планира да представи повече от десет нови електрически модела до 2025 г. и ще се стреми към годишни продажби от 1 млн. електрически мотоциклети през следващите пет години.

Освен това Honda планира да продава 3,5 милиона електрически мотоциклета годишно, което се равнява на около 15% от общите ѝ продажби, до 2030 г.

Концернът ще оборудва електрическите си мотоциклети с твърдотелни батерии, които в момента са в процес на разработка.

Визирайки глобалния индустриален преход към електрификация, компанията заяви, че няма да прекрати производството на конвенционални мотоциклети, снабдени с двигател с вътрешно горене. Вместо това Honda работи върху намаляване на емисиите при двуколесните, така че да отговарят на настоящите разпоредби за въглеродните диоксид. Тези мотоциклети работят със смес от бензин и етанол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още