IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda отново свива производството в Япония заради нарушени вериги на доставки

Засегнати са съоръженията на компанията в префектурите Сайтама и Мие

13:04 | 08.09.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Автомобилният производител Honda Motor Co. обяви, че ще намали производството с до 40% в два от своите японски заводи до края на месеца заради проблеми с веригите на доставки, които нарушават операциите на компанията.

Монтажният завод на Honda в префектура Сайтама ще свие производството с около 40% този месец. Две производствени линии в завода в Сузука, префектура Мие, също ще работят при намалени обороти до края на месеца, съобщава Ройтерс.

Това е поредното понижение на производството на концерна през последните месеци, след като през юли Honda предупреди, че ще забави темпа на работа в Япония с до 30% за август. Тогава компанията отново се позова на сътресенията във веригите на доставки. Отново беше засегнато производството в Сузука.

Honda не е единствената компания, която страда от проблемите с доставките и логистиката. Автомобилният сектор продължава да бъде притиснат от ефекта на блокиранията в Китай, наложени заради Covid-19, както и заради недостига на чипове.

Световното производство на Toyota Motor Corp. се сви за четвърти пореден месец през юли, тъй като недостигът на полупроводници и прекъсванията във веригите на доставки, причинени от коронавирусните мерки в Китай, ограничават производствената дейност.

Производството на най-голямата автомобилна компания в света по пазарен дял спадна през юли с 8,6% на годишна база до 706 547 превозни средства. В същото време продажбите намаляха със 7,2%  до 797 179 автомобила, като това е 11-и пореден месец на спад, изтъкват от японската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още