IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse ще организира IPO-то на китайски производител на батерии

Листването на REPT Battero Energy може да се окаже най-голямото за Хонконг след борсовия дебют на CALB

11:46 | 15.02.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Китайският производител на електромобилни батерии REPT Battero Energy Co. се е обърнал към Credit Suisse Group AG, която ще организира планираното първично публично предлагане (IPO) на акции на компанията в Хонконг, от което се очаква да набере до 1 млрд. долара, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, запознати с въпроса.

REPT Battero Energy е избрала швейцарската банка за глобален координатор по емитирането на акции, което може да се реализира още през първата половина на тази година, добавят източниците.

Morgan Stanley и Citic Securities Ltd. са избрани за спонсори (промоутъри) на IPO-то, става ясно от проспект, подаден през декември до борсови регулатор в Хонкяонг.

Листването на REPT Battero Energy може да се превърне в най-голямото IPO в Хонконг след борсовия дебют на производителя на електромобилни батерии CALB Co. за 1,3 млрд. долара през октомври, показват изчисления на Bloomberg.

Банкери и анализатори очакват възстановяване на продажбите на акции в Хонконг, след като през 2022 г. борсата записа най-лошата си година по отношение на листванията след финансовата криза, тъй като Китай отново отвори икономиката си след миналогодишните блокировки в някои големи градове заради коронавируса.

Дискусиите продължават и REPT Battero Energy може да добави още банки, добавят източниците. Подробности за IPO-то като размер и дата също подлежат на промяна.

Основана през 2017 г., REPT разработва литиево-йонни батерии, използвани в електрически превозни средства и в приложения за съхранение на енергия, показват данни на сайта на компанията.

Разработчикът разполага с производствени мощности в Уанджоу и Дзяшан, провинция Джъдзян. Освен това компанията управлява изследователски център в Шанхай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 15.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още