IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската ONE ще доставя батерии за търговските превозни средства на Shyft

Сделката предвижда ONE да осигури повече от 15 хил. батерийни пакета от литиево-желязо фосфатни батерии

14:38 | 09.03.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Базираната в Мичиган стартъп компания Our Next Energy, по-известна като ONE, ще започне да доставя батерии на Shyft Group за нейните електрически търговски превозни средства Blue Arc, съобщава Ройтерс.

Сделката предвижда ONE да осигури повече от 15 хил. батерийни пакета през следващите пет години за камионите на Shyft от клас 3, 4 и 5.

Пакетите Aries, съставени от литиево-желязо фосфатни батерии, ще се произвеждат от края на март в нов завод в Мичиган, на около 48 км югозападно от Детройт. Заводът се управлява в партньорство с Piston Automotive.

Shyft ще получава пакети от Aries в два варианта: 62 и 79 киловатчаса.

Споразумението със Shyft е поредното от поредица сделки за доставка на електромобилни батерии, които включват стартъпа за пикапи Bollinger Motors и производителя на търговски превозни средства Motiv Power Systems.

В началото на март ONE обяви, че пакетите Aries ще бъдат използвани за широкомащабно съхранение на енергия в индустриален обект в Западна Вирджиния, разработван от BNE Renewables на Berkshire Hathaway.

Месец по-рано ONE заяви, че е набрала 300 млн. долара в кръг на финансиране от серия B, оценявайки компанията на 1,2 млрд. долара. В списъка с инвеститори изпъкват имената на BMW iVentures, Assembly Ventures, Breakthrough Energy Ventures, Volta Energy Technologies, Flex, Temasek и Coatue.

Пакетът Aries от 79 киловатчаса получи сертификат за безопасността и ще започне да се произвежда по-късно този месец. Батериите от този вид имат по-висока енергийна плътност от никел-кобалт-мангановите (NCM) батерии, използвани в повечето съвременни електрически превозни средства. Aries осигурява по-голям товарен капацитет, както и допълнителен пробег.

„Горди сме да си партнираме с Our Next Energy в родния ни щат Мичиган, за да предоставим нашите водещи индустриални електромобилни решения от търговски клас за автопаркове в този щат“, заяви изпълнителният директор на Shyft Дарил Адамс. „Техните батерии предлагат водещи за индустрията състав и мощност, които поддържат нашите превозни средства от търговски клас, проектирани да се справят с полезен товар и пробег, необходими за нашите клиенти“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 09.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още