IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis преговаря с Испания за производство на малки електромобили в страната

Компанията обсъжда с правителството условията за отпускане на държавна помощ за проекта

19:12 | 13.03.23 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Stellantis NV преговаря с испанското правителство относно производството на малки електрически превозни средства в страната, съобщи вестник Cinco Dias в понеделник, позовавайки се на неидентифицирани източници от Министерството на промишлеността и на автомобилния производител.

Компанията обсъжда с правителството условията за отпускане на държавна помощ за проекта, съобщава Ройтерс, цитирайки испанския вестник.

Stellantis разполага със заводи в Мадрид, Виго и Сарагоса, където сглобява автомобили за марките Opel, Citroen и Peugeot.

По отношение на германския бранд Opel, чието бъдеще в рамките на групата все още не е изяснено, ръководителят на Stellantis за Европа Уве Хохгешурц заяви миналия месец, че е доволен от марката и от нейния набор от продукти. Има голям капацитет за развитие“, посочи още той.

Хохгешурц посочи Латинска Америка, Турция и Северна Африка като добри експортни пазари за Opel.

„Но ядрото на пазара е Европа“, категоричен е Хохгешурц.

В средата на миналата година той се оттегли като главен изпълнителен директор на Opel – длъжност, на която се задържа само 8 месеца.

Потвърждавайки своите мащабни електромобилни амбиции, Stellantis обяви миналия октомври, че ще се нуждае от четири завода за батерии за електрически превозни средства в Северна Америка до 2030 г. Автомобилният производител вече обяви, че ще изгради две фабрики за батерии – една в Индиана и друга в Канада, като обмисля още два завода, разположени в САЩ, Канада или Мексико, посочи главният оперативен директор на компанията за региона Марк Стюарт по време на форум, организиран от Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
а защо преговаря с Испания , а не с Балканският тигър България , къде всеки втори е специалист по всичко с магистратура заверена от сурат-тефтера ... и имаме най-добрата инфраструктура ... гарантирано от ГЕРБ ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още