IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще строи фабрика за батерии в Шанхай

Строителството е насрочено да започне през третото тримесечие на тази година, а производството ще започне през второто тримесечие на 2024 г., съобщава агенция Xinhua

13:21 | 09.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Tesla ще строи нова фабрика за батерии в Шанхай, която ще започне продукция през второто тримесечие на следващата година. Това съобщава китайската информационна агенция Xinhua, цитирана от Bloomberg.

Компанията на Илон Мъск, който е на посещение в Китай този уикенд, е направила изненадващото обявление по време на церемония за подписването на проекта.

Tesla ще произвежда своите батерии за съхранение на електроенергия в големи мащаби Megapack в завода, който ще е в допълнение на обекта за електрически коли в Шанхай и задълбочава инвестициите в Китай. Строителството е насрочено да започне през третото тримесечие на тази година, а производството ще започне през второто тримесечие на 2024 г.

От Tesla не са отговорили непосредствено на запитване за коментар.

Megapack е конструирана като голяма батерия, която да помага за стабилизирането на електропреносните мрежи, като според компанията всяка отделна батерия може да съхранява достатъчно енергия за захранването на средно 3600 жилища за един час.

Новата фабрика първоначално ще произвежда 10 хил. батерии всяка година, което е еквивалент на около 40 GWh съхранена енергия, съобщава Xinhua. Продукцията ще се продава и извън Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 09.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още