IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виетнамската VinFast се сблъсква със своята първа сервизна акция в САЩ

Софтуерна грешка може да доведе до угасване на дисплея на таблото на електромобилите на компанията, става ясно от регулаторно съобщение

10:59 | 25.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Докато VinFast се подготвя да се листне в САЩ чрез сливане с компания със специално предназначение (SPAC) и се приготвя да разпредели втората партида от произведени във Виетнам електрически коли за американските потребители, виетнамският производител на електромобили се сблъсква с първата си сервизна акция на най-големия автомобилен пазар в света по стойност на трансакциите поради неизправност на основния дисплей на таблото, съобщава Bloomberg.

Проблемът се дължи на софтуерна грешка, информира Администрацията за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA).

Остава неясно за какъв брой превозни средства става въпрос.

Въпросната софтуерна грешка може да доведе до угасяване на дисплея, като предвидената актуализация е планирана за 25 май и ще се извърши безжично, изтъкват от VinFast.

Това подчертава трудното начало на концерна в САЩ, след като неговият VF 8 City Edition събра множество отрицателни отзиви от потребителите, някои от които казват, че моделът не е готов за американския пазар.

VinFast, която планира да построи фабрика в Северна Каролина, изпрати втората си партида електрически автомобили за Северна Америка през април с цел да започне да доставя на клиентите в САЩ в рамките на този месец. Освен това концернът планира да изпрати първите си превозни средства в Европа през юли.

Компанията майка Vingroup заяви по-рано този месец, че планира да листне своето звено в САЩ чрез SPAC дружеството Black Spade Acquisition Co., която сливането е планирано за втората половина на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 25.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още