IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затягайте коланите, препоръчва Владимир Путин на руските чиновници

Начинът на живот ще стане по-скромен, но в това няма нищо страшно, каза руският президент

20:28 | 03.08.23 г. 5
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Руските чиновници ще трябва да се качат на руски автомобили и като цяло да водят "по-скромен начин на живот, спрямо преди, но това не е страшно", коментира руският президент Владимир Путин по време на среща с представители на преработваемата индустрия, съобщават от Кремъл.

По време на срещата руският държавен глава отбелязва, че има ръст на производството в няколко сектора - сред които с по 30% в секторите производство на електроника и оптически продукти, както и готови метални изделия. Преди ден анализ на The Wall Street Journal показа, че този ръст е свързан основно с военните поръчки. Според анализатори това не е устойчиво развитие на икономиката и Русия трудно ще се възстанови след края на войната. Именно тогава ще се види и ефектът от санкциите на Запада срещу Москва.

Данните на статистиката показват намаление на производството на автомобили с 10% през полугодието.

Директорът на "Автоваз" Максим Соколов коментира по време на срещата в Кремъл, че заради санкциите логистичните линии на компанията са били прекъснати и производството е било напълно спряло през миналата пролет. За първото полугодие в "Автоваз" са произвели 135 хил. автомобила, но плановете са за 2023 година от заводите да излязат общо 400 хил., тоест два пъти повече спрямо 2022 година.

Именно за изпълнението на тези цели е и призивът на президента чиновниците да се откажат от западните марки и да се качат на автомобили родно производство. "Всички чиновници трябва да шофират руски автомобили", каза още Путин и посочи, че практиките на министерствата и държавните институции да купуват западни марки автомобили трябва да бъдат изключени.

Начинът на живот на чиновниците ще стане "донякъде по-скромен", но в това няма нищо страшно - те трябва да разберат, че трябва да се стимулира родното производство, каза още руският президент.

Путин посочи, че Русия не трябва да се отказва изцяло от вноса, но базовите стоки трябва да бъдат руски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 03.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 3
zelka007
преди 8 месеца
До: evlogi ... мхм ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 31 rate down comment 5
Скъсана_Ушанка
преди 8 месеца
Да здраствует новая Северная Корея. Северна Джамахирия Московия. Шойгу отиде на среща с Ким за рецептата - как се яде трева и се "живее скромно". Свиквайте, алкохолици..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 32 rate down comment 6
evlogi
преди 8 месеца
До: zelka007Еми за него няма да има нищо страшно кво.Така си е...*** то и за редовите ва.тници няма да е де, те кво им трябва, малко водка със сельодка и някой друг военен парад и всьо в парядке...За такава разкладка все ще се намери някоя и друга рубла.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 6
evlogi
преди 8 месеца
Пълен напред към съветският модел....Провали се първият път, сега няма да бъде по-различно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 6
zelka007
преди 8 месеца
хех ... това "импортозамещение" го мъчат има няма 200г вече и още не са го сделали ... "Начинът на живот ще стане по-скромен, но в това няма нищо страшно" ... каза човекът с един от най-големите частни дворци в Европа и незнамси колко вили в Италия и Швейцария ... и една нова снимка на зануленият гнoм ... https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-61d38a8e454279c2f6d4f16422e520ee
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още