IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставчик на Toyota отново започва работа след възстановяване от взрив в свой завод

Производството на Chuo Spring във фабриката в Аичи ще бъде възобновено от понеделник

10:20 | 21.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Доставчикът на компоненти на автомобилната група Toyota Motor Corp., Chuo Spring Co., възобновява производството в своята фабрика в Аичи от събота, след като взрив в негово съоръжение от миналата седмица прекъсна операциите и доведе до спиране на работата в няколко завода на Toyota в Япония, съобщава Bloomberg.

„Възстановяването на производствените мощности е завършено и производството ще бъде възобновено на 21 октомври“, споделя Chuo Spring, добавяйки, че планира „да започне поетапно снабдяване от следващата седмица“.

Експлозията избухна на 16 октомври във фабриката на Chuo Spring, където се произвеждат бобини за окачване на превозни средства за редица японски производители на автомобили. Toyota спря някои производствени линии в шест завода на следващия ден.

Автомобилният производител заяви, че ще продължи да ограничава дейността си в някои заводи в Япония в понеделник, докато възобновява работата на други места.

Chuo Spring посочи от своя страна, че ще вземе всички възможни мерки за безопасност, за да предотврати повторението на инцидента. Компанията проучва ефекта от спирането върху финансовото си състояние.

През февруари миналата година Toyota беше принудена да затвори всичките си 14 завода в Япония, след като един от нейните доставчици беше подложен на кибератака с т.нар. рансъмуер.

На компанията ѝ отне няколко дни да възстанови работата, като инцидентът засегна около 5% от производството на Toyota за целия месец. Преди това производителят се сблъска с друго спиране на работата по време на пандемията от коронавирус поради големия брой заразени и прекъсванията във веригата на доставки.

По-рано Toyota подобри месечния си рекорд при продажбите и производството през август. Световното производство на японския концерн нарасна с 4% до рекордните 924 509 автомобила, като тук влизат и дъщерните дружества Daihatsu Motor Co. и Hino Motors Ltd. Междувременно продажбите на автомобили на групата се увеличиха с 9% до внушителните 923 180 автомобила благодарение на по-добрите условия на предлагане и по-силното търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 21.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още