IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск прекара Коледа, критикувайки Джо Байдън

Милиардерът все още е обиден от решението Tesla да не бъде включена във важна среща в Белия дом на производителите на електромобили

16:08 | 26.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg
Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Изглежда, че Илон Мъск доста е мислил за Джо Байдън тази Коледа. Главният изпълнителен директор на Tesla прекара коледните празници, критикувайки отношението на американския президент към неговата компания, пише Business Insider.

„Да не забравяме, че Белият дом не показа особен интерес към Tesla, като ни изключи от срещата на компаниите за електромобили и приписа на GM „водачеството в революцията на електрическите автомобили“ през същото тримесечие, в което тя продаде 26 електромобила (това не е правописна грешка), а Tesla продаде 300 хил.“, написа Мъск в X.

Милиардерът допълнително критикува Байдън на следващия ден, обвинявайки президента, че е предан на синдикатите.

„По-голямата част от Демократическата партия се контролира от синдикатите – те имат много по-голяма тежест от еколозите – и Байдън особено (той с радост го признава)“, написа Мъск в друга публикация в X на Коледа, като сподели реч на Байдън от май 2021 г.

„В речта на Байдън, публикувана на WhiteHouse.gov, той буквално казва: UAW ме избра“, продължава Мъск. „Хладното отношение на Белия дом започна много преди да кажа „противоречиви неща“.

Изключването на Tesla от срещата на производителите на електромобили през 2021 г. беше огромен проблем за Мъск. Милиардерът редовно споменава този случай. Последно това се случи по време на The New York Times Dealbook Summit - събитие, което се проведе миналия месец.

„Те проведоха среща в Белия дом за електрическите превозни средства и изрично отказаха да позволят на Tesla да присъства. Байдън продължи да обижда и публично каза, че GM води революцията на електромобилите“, коментира Мъск пред модератора Андрю Рос Соркин.

Лошите отношенията между двамата вероятно биха обяснили променливите политически пристрастия на Мъск.

Милиардерът, който по-рано каза, че е подкрепил Барак Обама, на същото събитие коментира пред Соркин, че няма да гласува за преизбирането на Байдън.

През ноември 2022 г. Мъск изрази подкрепата си за кандидата за президент на Републиканската партия и губернатор на Флорида Рон ДеСантис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 26.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още