IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Stellantis ще достави до 250 000 автомобила на германската Sixt в рамките на три години

Сделката също така включва и електрически превозни средства

22:57 | 16.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Stellantis NV ще достави до 250 000 автомобила на бизнеса на компанията за отдаване на коли под наем Sixt в Европа и Северна Америка през следващите три години съгласно споразумение за няколко милиарда евро, съобщава Ройтерс.

Доставките на редица модели на Stellantis, от градски автомобили до SUV-ове до пикапи, ще стартират през първото тримесечие на 2024 г. и ще продължат през цялата година.

Сделката също така ангажира Stellantis да предостави електрически превозни средства на германския доставчик на услуги за мобилност, но компаниите не предлагат повече подробности по темата.

Двете страни по сделката обявиха, че също ще проучат потенциални възможности за сътрудничество в различни региони, включително с бизнеса на Stellantis с данни като услуга.

През 2022 г. Sixt сключи сделка с китайската BYD за закупуване на около 100 хил. електромобила с хоризонт до 2028 г.

Компаниите за отдаване на автомобили под наем свиха бизнеса си по време на пандемията от коронавирус и много от тях не успяха да се върнат към силните си позиции отпреди Covid, дори когато търсенето се възстановява. Сред най-големите фирми за отдаване на автомобили под наем в Европа само Avis Budget Group и Sixt успяха да се върнат към нивата на автопарка си от 2019 г., показват отчетите на компаниите. Europcar Mobility Group и Hertz Global Holdings Inc, които обявиха фалити на фона на срива на туристическата индустрия през 2020 г., все още не са възстановили предишния си размер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 16.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още