IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla вдига цените на Model Y в САЩ от 1 април

На 1 март компанията вече повиши цените на Model Y със задно задвижване и с дълъг пробег

15:01 | 16.03.24 г.
Снимка: Liesa Johannssen/Bloomberg
Снимка: Liesa Johannssen/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla заяви, че ще увеличи цените на всички електромобили Model Y в САЩ с 1000 долара на 1 април, съобщи Ройтерс.

"Цените ще се увеличат с 1000 долара за всички модификации на Model Y на 1 април", посочват от компанията на корпоративния уебсайт.

На 1 март компанията вече повиши цените на автомобилите си Model Y със задно задвижване и с дълъг пробег с по 1000 долара, съответно до 43 990 и 48 990 долара.

Tesla не уточнява изрично дали априлското увеличение ще се добави към мартенското за моделите със задно предаване и с дълъг пробег.

През февруари компанията временно намали цените на някои от своите автомобили Model Y в САЩ, почти месец след като свали цените в Европа и Китай.

"Това е основното затруднение на производството: фабриките се нуждаят от непрекъснато производство за ефективност, но потребителското търсене е сезонно", заяви през февруари главният изпълнителен директор Илон Мъск, отговаряйки на публикация в социалната медия X от Tesla, в която се казваше, че цените ще се повишат през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 16.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още