IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford представи новото поколение Mustang

Легендарният автомобил, наличен като купе и кабриолет, за първи път ще се предлага и в Европа

11:56 | 05.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Ford официално представи модела Mustang от 6-о поколение. Легендарният автомобил, наличен като купе и кабриолет, за първи път от появата си преди 50 години ще се продава и на пазара в Европа.

За Стария континент са предвидени два мотора – 5.0-литров V8, който се отличава с мощност от 426 к.с. и 529 Нм въртящ момент, и 2.3-литров EcoBoost. По-малкият агрегат развива 309 к.с. и 407 Нм въртящ момент.

За пазара в САЩ за новия Mustang е предвиден още един мотор - 6-цилиндров бензинов V-образен с обем 3.7 литра. Неговата мощност е 304 к.с., а максималният въртящ момент 366 Нм. На по-късен етап този агрегат ще отстъпи мястото си на нов мотор с обем 3.5 литра.

При смяната на поколенията легендарният модел е получил и ново окачване, което е съобразено с изискванията на европейските шофьори, споделят производителите.

Интегрираната е и система, позволяваща на водача да сменя настройките на кормилното управление, а също така и реакцията на мотора при натискане на газта. Може да се променят още настройките на работата на скоростната кутия и на системата за стабилизация. Всичко това става с помощта на превключвател, разположен на централната конзола.

Що се отнася до дизайна, новото поколение на машината е съхранило отличителните форми на модела, но във външността му са се появили и черти от концептуалния модел Ford Evos. Сред тях са фаровете със светодиодни секции, новата решетка на радиатора и променената предна броня. В задната част приемствеността с 5-ата генерация е по-лесно забележима, въпреки че дифузьорът придава необичаен вид на колата.

Напълно нов е и интериорът, който сега разчита на материали с по-високо качество, както и множество модерни системи, сред които и такава за достъп до интернет.

Версията кабриолет разчита на нов платнен покрив, който е многопластов и доставя отлична изолация от шум, студ или топлина, сочи информацията от Ford. Освен това покривът сработва двойно по-бързо от своя предшественик, като е подобрен и механизмът му за сгъване, благодарение на което той заема по-малко място от багажното отделение.
Новото поколение Mustang ще стъпи на родния пазар през 2014 година. В Европа го очакваме година по-късно. Ще има и версии с десен волан, предназначени за пазарите на Великобритания и Австралия.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още