IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari показа F60 America

Десетте бройки от модификацията на F12berlinetta, които струват по 2,5 млн. долара, вече са продадени

10:08 | 15.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Ferrari</em></p>

Снимкa: Ferrari

Компанията Ferrari представи специална модификация на суперколата си F12berlinetta, която е получила името F60 America. Автомобилът е с изменен дизайн и премахнат покрив, като е разработен в чест на 60-годишнината на италианската марка в САЩ. Премиерата му се състоя на специална церемония в Бевърли Хилс.

Суперколата се различава от оригиналната F12berlinetta по предна част, крилата, вратите и задната броня. Всички машини от серията ще бъдат боядисани в синьо с допълнителни бели декоративни линии в чест на състезателния отбор North American Racing Team (NART).

Салонът е двуцветен – червен от страната на шофьора и черен от тази на пасажера до него. Мекият покрив се сваля и вдига при скорост до 120 км/ч.

Ferrari F60 America е оборудван с 6.3-литров двигател с 12 цилиндъра и мощност от 740 к.с. Той работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 3,1 секунди, но максималната скорост засега не се съобщава. Стандартната F12berlinetta развива 340 км/ч.

Италианската компания ще построи общо 10 екземпляра от модификацията, като всеки един от тях струва 2,5 млн. щатски долара. Всички автомобили от серията обаче вече са продадени на клиенти.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още