IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три нови кросовъра от Great Wall

SUV моделите са от марката HAVAL и ще се сглобяват в България

19:02 | 19.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Литекс Моторс</p>

Снимка: Литекс Моторс

С три модела дебютира в България марката HAVAL, която е собственост на китайската компания Great Wall. Кросовърите - HAVAL H1, HAVAL H2 и HAVAL H6 Coupe, ще се произвеждат в завода на Литекс Моторс край Ловеч и ще се продават на европейските пазари, стана ясно при премиерата на машините при откриването на Автомобилен салон София 2015.

Най-компактният нов SUV - HAVAL H1, се определя като един от най-малките автомобили в сегмент B. Неговата дължина е 3898 мм, а междуосието се простира на 2460 мм. Машината ще се предлага с бензинов атмосферен двигател с обем 1,5 литра и мощност 97 к.с.
Три нови SUV от Great Wall
По-големият кросовър носи името HAVAL H2 и е разположен в сегмент C (дължина 4335 мм, междуосие 2560 мм). Моделът ще се предлага с 2WD и 4WD задвижване, както и с избор от ръчна или автоматична трансмисии. Двигателят е един - бензинов с турбо и обем 1,5 литра, който генерира мощност от 150 к.с.
Три нови SUV от Great Wall
Флагманският модел е представител на сегмент D. Той носи името HAVAL H6 Coupe и ще се оборудва с 2,0-литров бензинов мотор. Агрегатът е с турбо и развива 197 к.с., като може да бъде снабден с 2WD или 4WD задвижване. Трансмисиите са ръчна или автоматична с два съединителя, разработена от Getrag.
Три нови SUV от Great Wall
И трите нови модела залагат на богато базово оборудване, пълен пакет от системи за безопасност и предлагат значителни възможности за персонализация, съобщиха от Литекс Моторс. Дизайнът им е разработен от австриеца Андреас Дойфел, известен като автора на Mercedes-Benz ML и GL, и белгиеца Пиер Льоклерк, който е бивш дизайнер на BMW M GmbH.

На поточната линия в България моделите ще се качат в средата на 2016 година. Малко преди това ще започне сглобяването на друг нов модел - пикапът Steed 6.

Брандът HAVAL се предлага в момента освен на азиатския и южноамериканския пазари, още в Русия и Австралия. Предпремиерата в България е официална за Европа.

Още снимки на моделите вижте в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още