IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Залагат в бюджета 10 млн. лева за кадастрални карти

Обществените поръчки трябва да тръгнат след одобряването на бюджета, според строителния министър

17:07 | 29.10.13 г.
Залагат в бюджета 10 млн. лева за кадастрални карти

Държавата ще отпусне през 2014 година 10 милиона лева за създаване на кадастрални карти. Това съобщи министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов на днешния парламентарен контрол, цитиран от БТА.

Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще организира обаче обществените поръчки за създаване на кадастрални карти, след като бюджетът за догодина бъде приет, уточни Данов.

Той посочи разработването на националния кадастър като основен приоритет на ресорното му ведомство, тъй като към момента само около 18% от територията на страната са покрити от кадастрални карти. В много от тях обаче има неточности, които трябва да бъдат коригирани.

Преди дни министър Иван Данов коментира, че ако всяка година за кадастрални карти се заделят 10-12 млн. лева, кадастърът може да бъде готов за около 3 години.

Отделно министърът предлага приходите на Агенцията по кадастъра да се използват за подготовката на кадастъра, вместо да отиват в бюджета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още