IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отчужди имоти за строителството на ключови пътища

Терените са необходими за изграждането на Северната скоростна тангента, участъка от "Хемус" между Белокопитово и Каспичан, обходния път на Враца и други

14:18 | 21.12.13 г. 1
Правителството отчужди имоти за строителството на ключови пътища

С осем решения правителството отчужди имоти и части от имоти – частна собственост, за изграждане на републиканската пътна инфраструктура.

Терените са необходими за строителството на Северната скоростна тангента, магистрала „Хемус“ в участъка Белокопитово-Каспичан и временната връзка с път І-7, магистрала „Марица“ в участъка Свиленград-Пъстрогор, реконструкцията на пътя между Велико Търново и Гурково, Софийския околовръстен път, магистрала „Тракия“ в участъка Нова Загора-Ямбол, магистрала „Струма“ в участъка „Долна Диканя-Дупница“ и обходния път на Враца.

Отчуждените имоти се намират на територията на Столична община и в землищата на с. Панайот Волово, община Шумен, Свиленград, селата Големаните, Габровци, Райковци, Въглевци и Вонеща вода, община Велико Търново, с. Полско пъдарево, община Нова Загора, гр. Кермен и с. Скобелево, община Сливен, селата Долна диканя и Дрен, община Радомир, селата Делян и Дяково, община Дупница, и гр. Враца.

Финансирането на процедурата по отчуждаване на имотите се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Решението на правителството може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на всички заинтересовани лица.

С друго решение правителството отне от МВР поради отпаднала нужда управлението върху 18 поземлени имота заедно с построените в тях сгради, промени статута им в частна държавна собственост и ги прехвърли безвъзмездно в собственост на община Ивайловград.

Имотите се намират в населени места в общината и ще послужат за задоволяване на социални и стопански нужди. За поддържането им местната власт е осигурила собствени средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Momchil_Matev
преди 10 години
Не схванах - защо даваме пари за готовите вече магистрала Тракия, както и Хемус при Белокопитово, Струма е в експлоатация при Долна Диканя също. Нещо или има грешка или пак доплащаме на "наши" хора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още