IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началникът на ДНСК алармира за системни нарушения в строителния контрол

На практика стотици обекти са получили незаконни разрешения за ползване, коментира арх. Николай Христов, който очаква да бъде отстранен до края на седмицата

20:53 | 05.08.14 г.
Началникът на ДНСК алармира за системни нарушения в строителния контрол

Нарушения при издаването на разрешения за ползване на стотици обекти е констатирал началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Николай Христов.

Заради разкритията му той се опасява, че вероятно още до края на тази седмица ще му бъде поискана оставката или ще бъде уволнен, съобщава Дарик.

Христов е установил, че експерти на дирекцията за строителен контрол са разписвали протоколи за строителни обекти без дори да присъстват на място в комисиите.

На практика стотици обекти са получили незаконни разрешения за ползване. Става дума за жилищни сгради, базови станции, силози и други обекти от 1, 2 и 3 категория, съобщи началникът на строителния контрол.

„Констатирах случаи, при които едно и също лице е участвало на няколко приемателни комисии в един и същи ден, като приеманите обекти се намират на значително разстояние помежду си, дори в различни градове. Дори е налице приемателен протокол, при който участник в комисията е бил в платен отпуск и се е намирал извън територията на България”, обясни той.

По думите му подобни нарушения са системни в Дирекцията.

Христов се оплаква и от натиск заради дейността му. Според него мястото му отново ще бъде заето от бившия шеф на строителния контрол инж. Милка Гечева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още