IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат задължително изграждане на тротоари и велоалеи при ремонт на улици

Предложението на Реформаторския блок за промени в ЗУТ е внесено за разглеждане от НС

10:17 | 11.06.15 г.
Предлагат задължително изграждане на тротоари и велоалеи при ремонт на улици

Тротоари, велоалеи и друга инфраструктура за велосипедно движение да се изграждат задължително, когато се ремонтира уличната мрежа, предлага група депутати от Реформаторския блок.

Предложението е записано в Закона за устройството на територията и е внесено за обсъждане в деловодството на Народното събрание.

Според вносителите с изграждането на тротоари и велоинфраструктура ще се облекчи трафика и ще се насърчи използването на градския транспорт.

Не е ясно обаче доколко подобна промяна би минала бързо през парламента. В момента Народното събрание разглежда промените в закона, свързани със строителството в свлачищни райони и преустройството, надстрояването и дострояването на строежи в режим на търпимост.

През миналата седмица комисията по регионално развитие към Народното събрание обедини проекта за поправки на ЗУТ на правителството с предложението на Реформаторския блок паркоместата да се третират като самостоятелни недвижими вещи и с тях да могат да се осъществяват разпоредителни сделки.

Новото предложение на Реформаторите закъсня и не е включено в общия законопроект. То може и да бъде оставено за втория пакет промени в ЗУТ, който ще се гледа есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още