IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвежда се такса за паркиране в жилищни зони в Пловдив

Новите правила ще действат в зоните със стари гаражни клетки, които се предвижда да бъдат премахнати и разчертани за платено паркиране

17:45 | 14.04.16 г. 5
Въвежда се такса за паркиране в жилищни зони в Пловдив

В Пловдив се въвежда месечна такса в размер на 15 лева за паркиране в зоните със старите гаражни клетки, съобщава БНР. Това е решил общинският съвет в града.

Същевременно се предвижда старите гаражни клетки да бъдат премахнати, а на тяхно място ще се очертаят паркоместа.

Засега не се предвижда определянето на тарифа за свободните зони около блоковете и те остават безплатни. 

Премахването на временните гаражи, които са 8 хиляди, ще става поетапно. На тяхно място ще бъдат освободени 11 хиляди платени паркоместа.

Предвижда се около всеки блок, жилищен район или зона с гаражи да се направи схема и ще се очертаят местата. Желаещите да ги ползват ще могат да си запазят по едно паркомясто за следващите три години. За целта трябва да представят в районното кметство документите на жилището, както и талона на автомобила.

При наличието на повече желаещи за конкретно място ще се правят търгове с наддаване. Сумата ще се плаща еднократно от спечелилия, като той ще плаща и такса от 15 лева месечно.

Ако към обособените зони с паркоместа няма интерес и те не бъдат заети чрез търг, върху тях ще може да се спира свободно, предвижда новата наредба.

Засега правилата ще действат първо в район "Централен” на Пловдив. В район "Южен”, където има 3 200 такива гаражи, първоначално ще се мисли за зони за паркиране в старата част на "Кючук Париж" - в кв. "Въстанически" между ул. "Кукуш" и бул. "Никола Вапцаров".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
edimi
преди 8 години
Главният архитект, в случая, е толкова далечна и последна ду.ка на дуду.а, че....Първо Бащицата, после Бащиците, после Вуйчо и вуйчовците, Парите и ехеее накрая Хархитекта.....Но докато има такъв начин да се стриже и млати стадото, за копанята на гореспоменатите, ще да е така....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
pepince
преди 8 години
Това е доста работа за строителните фирми, бавно ще става, но това е начина, само строежа на многоетажни паркинги ни спасява, има много достатъчни междублокови пространства, които ще се освободят след премахването на старите гаражни клетки, където е възможно трябва да се строят многоетажни общински паркинги! Главния архитект да не спи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
pepince
преди 8 години
Единствено полезно като идея е премахването на старите гаражни клетки, а освободените парко места пак няма да стигнат "...временните гаражи, които са 8 хиляди...ще бъдат освободени 11 хиляди платени паркоместа"...не стигат, трябва да се строят етажни паркинги на големите площи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
skeptika
преди 8 години
oFчедушието на българина е пословично...и ивнаги е в горната част на скАлата !Глупави хора с претенцията за Обратното , с такива хора винаги е лесно и мотиката им винаги ще е 10 кг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
edimi
преди 8 години
Велик, по-велик, най-велик, Мамин Ваньо. ОФФчедушието, чувството за обреченост и безнадеждност стигнаха върхЪТ.Вместо да създават/инвестират/ проекти за етажни паркинги, и да освободят заетите с метални кутийки места, да освободят място за зелени площи и инфраструктура, те организират последващи гладиаторски битки между съседи. Зрелища за всички надничащи през прозорците и снимащи клипове. Кой ще пази местата 24ч?!?Вместо да развиват ел.градски транспорт, както е във всички нормални държави, унищожиха и малката надежда за такъв. Подкрепи се авто лобито, харченето на гориво и замърсяването.ИзоБще, пълен батак. Откровени лъжи за огромни инвестиции и работни места. То не бяха китайци, американции к`ви ли не. Продънен бюджет и всякакви схеми за кръпки с прехвърляне на тежестта върху все по-малко оставащите жители на града и областта.Толкова може да се каже, че е за книга. Но за Пловдив никой не говори! Такава е повелята."Великия" сатрап върши добре работата си и захранва добре яслата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още