IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно: Адмиралтейската арка в Лондон ще се превърне в луксозен хотел

Комитетът за градско планиране към Градския съвет на Уестминстър е одобрил плановете за преустройство на сградата

13:30 | 26.08.13 г.
Окончателно: Адмиралтейската арка в Лондон ще се превърне в луксозен хотел

Комитетът за градско планиране към Градския съвет на Уестминстър е одобрил плановете за преустройство на Адмиралтейската арка (Admiralty Arch), съобщи онлайн изданието propertywire.com.

Сградата ще бъде превърната в луксозен хотел със 100 стаи, резиденция и частен клуб.

Предвижда се всички ремонти да се правят по оригиналните рисунки на архитекта на сградата, които са специално издирени от архивите.

Правото на дългосрочен наем на Адмиралтейската арка беше продадено съгласно стратегията на британското правителство да продава сгради и земя, които не са му необходими. От 2010 г. досега са реализирани 16 на сто от предвидените имоти и са набрани над 1 млрд. паунда.

Въпреки мащабната реновация, сградата ще остане публично достъпна за граждани.

Адмиралтейската арка се използва от британското министерство на отбраната и военния флот от 1994 г. Правителството продаде дългосрочното право за наем на сградата на Prime Investors Capital за 60 млн. паунда, като срокът е 99 години. Компанията обаче трябва да изпълни и няколко условия, включително и да създаде определен брой работни места по време на ремонта.

Съгласно договора компанията може да се възползва от опция за удължаване на срока на наема до 125 години, но ще дължи допълнителни 5 млн. паунда.

Новият оператор на сградата междувременно съобщи, че различни хотелски оператори вече са проявили интерес към Адмиралтейската арка и компанията предстои да избере някоя от отправените оферти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още