IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в хотели в Токио тръгват рязко нагоре

Консултантска компания отчита 267% ръст на инвестициите в сегмента от началото на годината досега

10:04 | 07.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвестициите в хотели в Токио тръгват рязко нагоре

След като Токио спечели домакинството на Олимпиадата през 2020 г., интересът на инвеститорите в хотели започва да се съживява. Целта на Япония да привлече 30 млн. туристи годишно до 2030 г. сега вече изглежда постижима, според консултантските компании Jones Lang LaSalle и STR Global, цитирани от онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Консултантите вече отчитат значителен ръст на инвестициите в хотели в Токио. JLL съобщава за сделки на стойност 1,4 млрд. долара в сегмента от началото на годината досега. Спрямо същия период на миналата година ръстът е внушителен – 267%.

„Значителният ръст на инвестициите в хотели не е директен резултат от домакинството на Олимпиадата. В дългосрочен план обаче това подобрява перспективите пред пазара, както и наличието на хотелски активи за придобиване“, посочва се в доклад на компанията.

Експертите посочват, че домакинството на Олимпиадата е подпомогнало ръста на приходите от стая в Пекин и Лондон в периода от обявяването на домакинството до самото събитие. В Пекин беше отчетен ръст за този период от 4,2%, докато в Лондон той достигна 6,4% - и в двата случай повече в сравнение със средното за 10-годишен период.

Същевременно в шест други градове – домакини на Олимпиада, се отчита влошаване на представянето след Олимпийските игри.

В Пекин също така след Олимпиадата се наблюдаваше значителен спад на приходите от стая заради свръхпредлагането. Все пак Токио е доста по-зрял пазар в сравнение с Пекин и има добре изградена инфраструктура, което вероятно ще предотврати драматични движения на пазара.

Очаква се през 2014 г. приходите от хотелска стая в Токио да нараснат с 6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още