IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на имоти под наем на Острова се засилва

Новонаетите жилища във Великобритания са нараснали с 15% за последната година

12:56 | 27.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новонаетите жилища във Великобритания са нараснали с 15% през последните 12 месеца, а месечните наеми са поскъпнали с 8%. Това показват последните данни на индекса на Sequence, цитирани от онлайн изданието Property Wire.

Това означава, че наемите като цяло са около 758 паунда месечно и въпреки че сумата е с 8% над нивата, отчетени през януари 2013 г., тя е с 1% по-ниска в сравнение с декември 2013 г.

В Лондон наемите са се покачили с 1% спрямо януари 2013 г. и с 2% под нивата през декември 2013 г. Средната цена е 1395 паунда месечно.

В същото време обаче броят на новонаетите жилища в Лондон е нараснал повече на годишна база в сравнение с останалата част на страната - със 17%. За Острова като цяло повишението е с 15%.

Данните показват също, че броят на кандидастващите за ипотека на жилище с цел отдаване под наем се е увеличил със 17% на годишна база.

Според Стивън Нейшън от Sequence засилената активност се дължи на увеличаващия се брой нови наематели, които навлизат на пазара - във Великобритания като цяло кандидатстващите за жилища под наем са се увеличили със 6%, а в Лондон ръстът е с 10%.

Броят на новите имоти под наем на пазара се е покачил с 6% на годишна основа, но в Лондон има недостиг - този брой е паднал с 4%.

Експертът прогнозира, че благодарение на наплива на нови инвеститори на пазара ще продължат да излизат имоти, което ще успокои търсенето. Това на свой ред би следвало да поддържа наемите стабилни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още