IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителната активност в Австралия се свива през второто тримесечие

Австралийският долар поскъпва спрямо щатската валута преди публикуването на статистиката за частните капиталови разходи в Австралия

09:18 | 27.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Строителната активност в Австралия се свива през второто тримесечие

Стойността, създадена от строителния бранш в Австралия през второто тримесечие, включително строителството и инженерните услуги, се понижава с 1,2% на тримесечна база до 51,93 млрд. австралийски долара, разкриват данните на Австралийското статистическо бюро, цитирани от MarketWatch.

Стойността на завършените строежи се покачва с 1,5 на сто до 22,20 млрд. австр. долара. Инженерните строителни дейности понижават стойността си с 3,1% до 29,73 млрд. австр. долара през периода април-юни в сравнение с първите три месеца на годината.

В сряда сутринта австралийският долар поскъпва спрямо щатските пари след публикуването на по-добрите от очакваното данни за поръчките на стоки за дълготрайна употреба в САЩ и преди публикуването на статистиката за частните капиталови разходи в Австралия, предава WBPOnline.

Австралийският долар поскъпва с 0,14% спрямо долара до 0,9320 долара. Очакванията за частните капиталови разходи, които се свиват от февруари насам, са, че ще спаднат с 0,6% през тримесечието. Въпреки че прогнозите са за понижение на показателя, дори и подобна стойност ще бъде най-добрата за австралийския бизнес от ноември 2013 г. насам.

Що се отнася до австралийския долар – анализатори са на мнение, че валутата може да привлече вниманието на инвеститорите, които искат да излязат от позициите си в поевтиняващи азиатски валути като японската йена, например, която кръжи около 6-месечно дъно спрямо американския долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още