IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb стъпи в Куба

Компанията очаква "значително търсене" за имоти под наем в Куба от американци заради очакваното бурно развитие на туризма

16:07 | 03.04.15 г. 1
<p>
	Хавана. <em>Снимка:&nbsp;ansalmo_juvaga/pixabay.com</em></p>

Хавана. Снимка: ansalmo_juvaga/pixabay.com

Airbnb пусна сайт в Куба. Така компанията стана една от първите в САЩ с дейност на Острова на свободата след “размразяването” на отношенията между Вашингтон и Хавана, съобщава Financial Times.

След пет десетилетия враждебност, отчуждение и икономически санкции между двете страни туризмът в Куба, доминиран досега от канадци и европейци, се настройва за скок, след като президентът на САЩ Барак Обама разхлаби ограниченията за пътуване през януари.

Airbnb очаква "значително търсене" на имоти под наем в Куба от американци. Заявките за търсене в сайта на Airbnb от САЩ за Куба са нараснали със 70 на сто от януари, посочва компанията.

В момента американците могат да резервират стаи по повече от хиляда обяви в Куба. Цените са сравнително ниски – средният наем в Хавана е 42 долара за нощ.

Бизнес моделът на споделената икономика на Airbnb прави Куба потенциален “сладък” пазар. Компанията не вижда препятствията, с които се сблъсква на другите туристически пазари. Единственият проблем засега е ограниченият достъп до интернет и телефон, тъй като резервационната система функционира изцяло онлайн.

Само пет процента от кубинците имат достъп до интернет у дома и по-малко от една пета имат мобилни телефони.

Популярността на Airbnb нараства все повече сред хората, които искат да отдават краткосрочно под наем свободните стаи в домовете си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 7
Сините камъни
преди 9 години
Ама никак не ми е сигурно, че има размразяване в отношенията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още