IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавният инвестиционен фонд на Абу Даби навлиза в имотния сектор в Хонконг

Фондът придобива половината от собствеността в три от водещите хотели в мегаполиса

10:03 | 30.04.15 г.
Държавният инвестиционен фонд на Абу Даби навлиза в имотния сектор в Хонконг

Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) – суверенният инвестиционен фонд на Абу Даби, купува 50 на сто дял от три хотела в Хонконг от New World Development Co Ltd, съобщава Ройтерс.

Сделката е за 18,5 млрд. хонконгски долара (2,4 млрд. щатски долара), което я превръща в най-голямата инвестиция в Азия на фонда, отбелязва информационната агенция.

New World ще продаде на фонда от Абу Даби 50% от собствеността си в Grand Hyatt Hong Kong, Renaissance Harbour View и Hyatt Regency Hong Kong на джойнт венчър, сформиран от двете компании.

По-рано New World планираше да листне хотелите си на борсата, за да може да придобива и други активи в туристическия сектор. Вместо това обаче компанията е решила да се съюзи с държавния инвестиционен фонд на емирството.

Парите, които ще получи, компанията смята да инвестира в проектите си в Хонконг.

Това е втората инвестиция на близкоизточен държавен фонд в Хонконг за последните шест месеца. Преди това Qatar Holding плати 616 млн. щатски долара за една пета от Lifestyle International Holdings.

Пазарната оценка на трите хотела към 1 март се изчислява на 21,3 млрд. хонконгски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още