IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече големи дружества в Европа продават офис централите си

Само за първото тримесечие на пазара са излезли офис централи на стойност над 1,3 млрд. евро

09:59 | 12.04.16 г.
Все повече големи дружества в Европа продават офис централите си

Все повече знакови офис сгради – централи на големи дружества, излизат на пазара в Европа, пише онлайн изданието propertyeu.info.

Само през първото тримесечие на годината на пазара са излезли сгради на обща стойност над 1,3 млрд. евро, изчислява изданието.

Сингапурският държавен инвестиционен фонд GIC е пуснал за продажба небостъргача O2 в Мюнхен, според добре информирани пазарни източници. GIC купи сградата през 2007 г. от Hines за около 300 млн. евро. Сега фондът е наел консултантската компания JLL за продажбата на най-високата и емблематична офис сграда за Бавария.

Сградата е разположена срещу Олимпийския стадион в Мюнхен и в непосредствена близост до търговски център Olympia. Тя се състои от четири седеметажни тела и небостъргач, който е отдаден на телекомуникационната компания Telefonica заедно с три от по-малките сгради.

Същевременно в Лондон тв гигантът Sky е инструктирал агента BNP Paribas Real Estate да продаде централата и студията на компанията в западните райони на града за 545 млн. паунда (683 млн. евро). Компанията планира да наеме сградите за 30-годишен период, а приходите смята да реинвестира в основната си дейност.

Също в столицата на Великобритания корейският животозастраховател Hanwha Life е извадил на пазара сградата, която дългосрочно нае под наем, за 190 млн. паунда (247 млн. евро).

Наскоро Global Capital Markets JLL беше упълномощена от Alecta, шведски мениджър на пенсионен фонд с активи под управление в размер на 75 млрд. евро, да предложи за продажба портфейла на компанията от офиси, търговски площи, многофамилни жилищни сгради и промишлени имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още