IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone се насочва към индивидуалните инвеститори

Компанията очаква по-големи печалби от бизнеса с частни инвеститори

14:32 | 22.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Blackstone се насочва към индивидуалните инвеститори

Американската инвестиционна компания Blackstone Group LP – най-активният инвеститор на глобалния пазар на имоти в момента, обмисля да привлича индивидуални инвеститори, съобщава Bloomberg.

"Перспективите за растеж в този бизнес са огромни", коментира председателят на борда и главен изпълнителен директор на компанията Стивън Шуорцман при представянето на резултатите за първото тримесечие.

Blackstone – най-голямата компания за частен капитал за инвестиции в имоти в света, изгражда залозите си, като се ръководи от високото качество, доброто разположение и по-ниския риск на активите.

Коментарите на Шуорцман предполагат, че индивидуални инвеститори могат да влагат в имоти чрез нов инвестиционен фонд на Blackstone или чрез инвестиционен тръст. Компанията в момента има такъв тръст, но той е достъпен за институционални инвеститори.

Ръководството на дружеството очаква увеличи силно печалбите си при изпълнението на една такава стратегия за привличане на частни инвеститори. На практика тя би могла да държи активите си за много по-дълъг период от време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още