IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайван е най-добрата дестинация в света за чужденци

Малта и Еквадор допълват челната тройка на класацията на Expat Insider

08:58 | 16.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В Тайван над една трета от анкетираните чужденци са много доволни от условията си на работа. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

В Тайван над една трета от анкетираните чужденци са много доволни от условията си на работа. Снимка: архив, Ройтерс

Тайван е най-добрата дестинация в света за чужденци, според доклад на Expat Insider, цитиран от онлайн изданието themovechannel.com.

В предишното издание на класацията отпреди две години лидер беше Еквадор, припомня изданието. В тазгодишната класация страната е на трето място, защото делът на удовлетворените от условията на работа чужденци се понижава до 50% в сравнение със средно ниво в глобален мащаб от 56%. 

Само 6% от чужденците в Еквадор смятат, че икономиката на страната е в добро състояние спрямо 17% в глобален мащаб. Основен фактор за влошаването на икономиката е понижението на цените на петрола.

Все пак Еквадор показва добри резултати в категорията “лични спестявания”. Страната разполага и с качествено и достъпно здравеопазване.

В Тайван над една трета от анкетираните чужденци са много доволни от условията си на работа. Също повече от една трета от тях са доволни и от баланса работа – личен живот и сигурността на работното място.

Островът освен това е на второ място в света по цялостна удовлетвореност от живота в чужбина. По този показател лидер в класацията е Испания.

Второто място в класацията на Expat Insider е за Малта. Четвъртата позиция е за Малта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още