IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Рим обмислят да настаняват мигранти в конфискувани от мафията имоти

Миналата седмица в италианската столица избухнаха безредици при опит на полицията да изгони мигранти, незаконно настанили се в общинска сграда

08:32 | 30.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Властите на Рим обмислят дали конфискувани от мафията сгради може да бъдат използвани за настаняване на мигранти, предаде AP.

До тази стъпка се стигна, след като полицията бе разкритикувана за сблъсъците, избухнали при опит да евакуира мигранти, незаконно настанили се в сграда в столицата.

На 31 октомври управата на града ще представи резултатите от анализ на 200-хилядите конфискувани от мафията апартамента и ще кажат кои от тях стават за временно убежище на мигранти. 

Според кмета на Рим Вирджиния Раджи незаконно настанили се хора има в около 100 сгради в столицата. Тя защити действията на полицията, използвала водни оръдия срещу кандидатите за убежище миналата седмица. Тогава мигранти, основно от Еритрея и Етиопия, се настаниха на централен площад, след като преди това бяха изгонени от съседна общинска сграда, в която се бяха самонастанили от 2013 г.

ООН разкритикува изгонването на мигрантите, предвид факта, че на тези хора не са били предоставени алтернативни места за подслон.  

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още