IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо предстоящото IPO на WeWork ще бъде решаващо за конкурентите ѝ?

В САЩ секторът на гъвкавите офиси постига среден ръст от 23% всяка година от 2010 г. насам

11:05 | 09.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Convene

Базираната в Ню Йорк Convene, специализирана в гъвкави пространства за заседания, събития и офиси, привлече големи инвеститори като Brookfield Property Partners и RXR Realty. Компанията, която има 30 локации, е набрала 260 млн. долара от създаването си през 2009 г. Тя проучва набирането на допълнително финансиране, казва главният изпълнителен директор Райън Симонети, без да разкрива повече подробности.

„Ако IPO-то на WeWork мине наистина добре, това е огромен стимул за индустрията. Това е просто още едно доказателство, че имотната индустрия продължава да се развива и да се променя, а компании като нашата се възползват от тази промяна“, отбелязва Симонети.

Industrious

Базираната в Ню Йорк компания, която съществува от шест години, си сътрудничи със собственици на имоти като EQ Office на Blackstone Group за управление на гъвкави офиси в сградите им и разделяне на печалбата. Тя има 84 локации и инвестиции на стойност 142 млн. долара от компании като QuadReal Property Group и Wells Fargo Strategic Capital.Моделът на Industrious контрастира с обичайния метод на WeWork за наемане на площи от собственици на имоти, въпреки че напоследък компанията започна да включва и повече договори за управление.

„Основаният на договори за управление модел на партньорство, който следваме, не е толкова рисков и е по-безопасен за всички участници“ в случай на забавяне на пазара, казва главният изпълнителен директор на Industrious Джейми Ходари.

Knotel

Компанията Knotel, която съществува от три години, се разширява бързо в САЩ, Европа и Латинска Америка от основаването си през 2016 г. Базираната в Ню Йорк компания, която изгражда и управлява гъвкави работни пространства за по-големи наематели, търсещи по-кратки договори за наем, има над 200 локации в цял свят и финансиране на стойност 160 млн. долара.

Knotel казва, че пазарното й предимство е, че обслужва установени компании със сто или повече служители, а не по-малките компании, които обичайно използват пространства за съвместна работа. Този фокус е „причината бизнесът ни да расте по-бързо и по-ефективно, отколкото при останалите компании“, казва съоснователят на Knotel Амол Сарва.

Breather

Създадената през 2012 г. компания Breather има 500 локации и е набрала финансиране на стойност 123 млн. долара от инвеститори като Caisse de Depot et Placement du Quebec, един от най-големите пенсионни фондове в Канада. Базираната в Монреал компания се отличава с това, че дава възможност офисите и заседателните й зали за краткосрочно наемане да бъдат резервирани при поискване „толкова лесно като кола на Uber”.

Услугата й за частни офиси, чиито приходи се повишиха с 300% през миналата година, сега съставлява половината от бизнеса на Breather спрямо 30% в началото на 2019 г. Компанията цели да продължава да набира средства за растеж предвид силния интерес от инвеститорите, казва главният изпълнителен директор Брайън Мърфи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още