IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook навлиза на пазара на разплащателните услуги

Потребителите на социалната мрежа вече могат да си изпращат пари чрез Messenger

16:13 | 18.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Потребителите на Facebook вече могат да изпращат пари на своите приятели, използвайки мобилното приложение Messenger. Това е първата стъпка на социалната мрежа в посока трансфер на пари, пише Financial Times.

Компанията от Силициевата долина ще се конкурира с услуги като PayPal и Square и потенциално големите банки, след като обяви, че потребителите ще могат да свържат своята дебитна карта Visa или MasterCard към Messenger, за да изпращат пари на своите приятели във Facebook напълно безплатно.

Американските потребители ще имат възможност да изпращат пари от устройства на Apple и такива с операционна система Android, както и през настолни компютри. Компанията подчерта, че е включила функции за сигурност, включително PIN код и пръстов отпечатък за устройствата с iOS.

"Използваме софтуер и хардуер за защита, които отговарят на най-високите стандарти в бранша“, посочва Facebook в публикация в блога си. „Тези платежни системи се съхраняват в защитена среда, която е отделена от другите части на мрежата на Facebook, и са допълнително наблюдавани и контролирани. Екип от специалисти за борба с измамите следи за подозрителни покупки, така че да опази сметките в безопасност“.

Facebook е най-новата технологична компания, която се опитва да влезе във финансовия сектор, след като Apple пусна своята платежна система Apple Pay миналата година, а Google създаде Google Wallet.

Социалната мрежа нае Дейвид Маркъс, президент на подразделението на eBay – PayPal. Във Facebook той пое задачата по управлението на отдела, който отговаря за Messenger и търси начини да генерира приходи от приложението.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още