IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наистина ли Twitter е заплаха за интернет свободата?

Властите в САЩ стават все по-критични към технологичните гиганти, а Twitter е обект на нови атаки от страна на регулатора

08:27 | 28.12.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В отговор на критиките от Силициевата долина по адрес на предложените регулации на отворения интернет, председателят на Федералната комуникационна комисия Аджит Пай критикува Twitter и други компании, наричайки ги по-голяма заплаха за уеб свободата от доставчиците на интернет, които ще засегнат въпросните правила, пише Bloomberg.

“Когато става дума за отворен интернет, Twitter е част от проблема”, защото дискриминира някои съобщения или хора, които ги публикуват, коментира Пай в речта си във Вашингтон, с която защити предложението си за премахване на правилата за интернет неутралност от времето на Барак Обама.

Забележите показват, че технологичните компании все по-малко се радват на доброто отношение на Вашингтон, след като връзките с властите се промениха значително с избирането на Донал Тръмп за президент на САЩ и назначаването на хора като републиканеца Пай.

Интернет компаниите, които се движеха по високите етажи на властта - в лицето на високопоставени служители, които влизаха и излизаха от федералното правителство по време на мандата на Барак Обама като президент, сега са гневни на властите и на критичните регулатори.

Google на Alphabet, Facebook и други компании се борят с нещо, което наричат нападение срещу интернет свободата, съдържащо се в проект, който цели да попречи на секс трафика на деца. И Facebook, Google и Twitter бяха подложени на всичко това, след като признаха огромните усилия на Русия за дезинформация по време на изборите за президент на САЩ през 2016 г.

Пай продължи да обвинява играчи като Google, Facebook, YouТube и LinkedIn, като ги нарича “много по-голяма заплаха за отворения интернет от интернет доставчиците, особено когато става дума за дискриминация”.

По думите му Twitter прилага двойни стандарти, когато става дума за спирането на консервативни акаунти, които са опозиция на либералните потребители.

“Това се изразява в много неща, но не е борба за отворен интернет”, коментира Пай.

Базираната в Сан Франциско Twitter заяви, че временно е блокирала реклама, за която Пай я критикува, тъй като е имало малък сегмент от видеото, който е включвал притеснителен език. Компанията не е отговорила директно на Пай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Jay Gould
преди 6 години
Защо Twitter цензурира Мило Янополус?! http://investments.dir.bg/_wm/library/item.php?did=556840&df=773127&dflid=3-zashto-twitter-tsenzurira-milo-yanopolus
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Jay Gould
преди 6 години
Европол отчита рязък ръст на пропагандата на терористите във Facebook, Twitter и приложенията за съобщения като WhatsApp или Telegram http://investments.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=361675&df=45&dflid=3
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още