IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата услуга за запознанства на Facebook вече се сблъска с критики

Nordea твърди, че това не е най-доброто решение за социалната мрежа

13:21 | 02.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фондовете на Nordea, които сложиха в черния списък Facebook заради рисковете за сигурността на данните, сега поставят под въпрос решението на социалната мрежа да разшири дейността си в сферата на онлайн услугите за запознанства, които разчитат до голяма степен от споделянето на силно чувствителна информация, пише Bloomberg.

"Facebook се нуждае от три години, за да се справи с проблемите с данните и сигурността, но намери време да пусне функция за запознанства и да застане срещу Tinder”, коментира в Twitter Сася Беслик, ръководител устойчиво инвестиране в Nordea Asset Management.

Facebook представи своята нова функция във вторник, а ходът изпрати книжата на конкурентите на червено. Главният изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг посочи, че компанията трябва „да направи повече, за да опазва хората и да продължи да расте“.

Али Могараби, анализатор от Morningstar Investment Service, заяви, че подобна услуга ще даде на Facebook цяла нова област за растеж на нейния рекламен бизнес.

В опит да отговори на опасенията за сигурността и събирането на данни Facebook коментира, че работи по инструмент за „изчистване на историята“, който ще даде на потребителите опцията да премахват данни от своите акаунти, които са изпратени до социалната мрежа през външни приложения и уебсайтове.

Компанията заяви, че функцията, която ще бъде изградена за няколко месеца, е в отговор на обратната връзка от потребителите, които искат повече контрол върху личната информация.

Въпреки скандала с данните Facebook отчете 49% скок на приходите за първото фискално тримесечие, надминавайки прогнозите на анализаторите. Това изпрати стойността на акциите ѝ с 10% нагоре на 26 април, когато тя отчете резултатите си.

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още