IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите на TikTok ще могат да оценяват негативно коментарите

За разлика от броя на харесванията, които даден коментар получава, броят на негативните гласове няма да се вижда публично

09:33 | 26.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

TikTok въвежда функция, която позволява на потребителите да оценяват негативно коментарите, съобщи компанията.

Бутонът ще се появява до харесванията на отделни коментари под видеоклипове под формата на икона с палец надолу, която потребителите могат да натиснат. Според TikTok функцията, обявена за първи път като тестова още през април, сега ще бъде достъпна за потребителите в световен мащаб. Потребителите могат да отменят своя негативен отглас, като натиснат отново бутона, и само лицето, което е оценило негативно коментар, ще може да види, че е направило това, предава The Verge. 

За разлика от броя на харесванията, които даден коментар получава, броят на негативните гласове няма да се вижда публично, което предполага, че тези гласове ще служат по-скоро като инструмент за модериране. TikTok казва, че негативната оценка на коментарите е „нов начин да се чуе обратна връзка директно от общността" и ще позволи на платформата да идентифицира по-добре коментарите, които са „неуместни или неподходящи". В допълнение към новата функция за коментарите потребителите все още ще имат възможност да докладват коментари за нарушаване на правилата на TikTok.

Други платформи, като Reddit, отдавна разполагат с възможност за негативно оценяване на съдържание, а това е публичен начин членовете на общността да сигнализират за несъгласие и да оценят реакцията. Неотдавна Twitter експериментира с нещо подобно на новата функция на TikTok като начин платформата да измерва какво потребителите намират за подходящо и след това да коригира отговорите, които се появяват на повърхността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 26.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още