IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск си навлече недоволството на Сан Франциско с гигантско светещо лого на X

Компанията реши да остане базирана в града

11:57 | 31.07.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Гигантски светещ X маркира мястото в Сан Франциско, където милиардерът Илон Мъск планира да държи онлайн платформата си X, известна доскоро като Twitter. Градските власти и някои жители обаче са недоволни от новия знак, предава Ройтерс.

В петък компанията издигна логото „X“ на покрива на централата си на Market Street, за огорчение на съседите, които се оплакаха от натрапчивата светлина. Службата за строителни инспекции на Сан Франциско пък каза, че проучва структурата.

Това се случи, след като известният предприемач, който придоби компанията през октомври за 44 млрд. долара, написа, че наскоро преименуваната фирма ще остане базирана в Сан Франциско въпреки „спиралата на гибелта, в рамките на която една след друга компании напускат“ града.

Мъск, който също така е главен изпълнителен директор на производителя на електромобили Tesla, премести централата на автомобилната компания от Калифорния в Тексас през 2021 г.

Оставането на X в Сан Франциско ще бъде добър знак за града, който не успява да се възстанови от загубите за туризма и бизнеса, понесени по време на пандемията.

Централният район на града е засегнат от съкращения на работни места, оттегляне на големи търговци на дребно и по-слаб туризъм. Трафикът спадна, след като повече хора започнаха да работят от вкъщи, а бездомници и престъпници накърняват имиджа на града.

„Красиви Сан Франциско, въпреки че другите те изоставят, ние винаги ще бъдем твои приятели“, написа Мъск.

Въпреки това някои жители на Сан Франциско не са привлечени от идеята за приятелство с Мъск. През уикенда местни жители записаха видеоклипове на гигантския X, който свети и мига, а някои останаха недоволни от силната светлина.

„Просто съм изумена от явната липса на внимание към когото и да било“, написа потребителят на X @DollyMarlowe.

Междувременно Службата за строителна инспекция на Сан Франциско започна разследване на конструкцията, заявявайки, че тя може да е в нарушение на правилата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 31.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още