IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск ще се грижи за безопасността на съдържанието и доверието в X

Новият главен изпълнителен директор на социалната мрежа ще съблюдава повечето звена

22:51 | 31.07.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Собственикът на X Илон Мъск и главният изпълнителен директор Линда Якарино ще съблюдават екипа, отговарящ за доверието и безопасността, в компанията, която беше известна като Twitter. Това обяви социалната мрежа, цитирана от Ройтерс.

Продуктовият и инженерният екип също ще се отчита пред Мъск, докато Якарино ще е отговорна за всички други подразделения, включително човешките ресурси, правния отдел, финансите, продажбите и операциите, разкриха от X.

Екипът за доверие и безопасност, който отговаря за модерирането на съдържанието, стои в основата на част от критиките, отправяни към платформата, откакто Мъск придоби компанията през миналия октомври. Анализатори обвиниха X в облекчаване на правилата за защита на съдържанието, което е довело до скок на проблемните публикации. Компанията твърди, че по-голямата част от гледанията са на „здравословно“ съдържание.

В имейл до служителите, изпратен днес и разгледан от Ройтерс, Якарино посочва, че компанията търси нов лидер за бранд сигурността. Предишният ръководител на този отдел Ей Джей Браун, който се занимаваше с това рекламите да не се показват редом с неподходящо съдържание, напусна X миналия месец.

Якарино пише още, че трима лидери на X ще си поделят различни отговорности по доверието и безопасността, включително операциите, свързани със спазването на закона и прекратяването на заплахи.

Промените в това звено се случват, след като през юни Ела Ъруин подаде оставка като ръководител на екипа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 01.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
0pk
преди 8 месеца
Чичо Илън "ексна" птиченцето. Да видим сега ще последва ли то съдбата на Скайпа или ще устои благодарение на магията на съвременния цар Мидас :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още