IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Вики Политова преминава към Нова

Тя поема поста Главен оперативен директор и влиза в борда на Нова Броудкастинг Груп

14:02 | 21.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Вики Политова. <em>Снимка: Нова</em></p>

Вики Политова. Снимка: Нова

Нов трансфер е извършен между водещите български телевизионни компании. От днес Вики Политова поема поста Главен оперативен директор и заместник-председател на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп, съобщиха от компанията.

„Много се радвам, че Вики се присъединява към екипа на Нова. Тя е един от най-добрите и силни конкуренти, които съм срещал в моята кариера. Присъединяването й към екипа е сериозно предимство за компанията. Нейният богат професионален опит ще допринесе за постигането на стратегическата ни цел - затвърждаване позицията на Нова Броудкастинг Груп на водеща медийна група в страната”, казва Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и заместник-председател на борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, цитиран в прессъобщение.

„Това е едно различно предизвикателство, което ще поема с огромен ентусиазъм. За мен е чест да приема поканата да се присъединя към екип от изключителни таланти и професионалисти, които са високо конкурентни, решителни и добре позиционирани да уловят новите възможности на съвременния медиен свят. Много се вълнувам и очаквам с нетърпение да стана част от бъдещето на Нова”, коментира от своя страна Политова.

Вики Политова има над 14-годишен опит в медийния бизнес, по-голямата част от който е в bTV Media Group, където е заемала различни ръководни позиции. Тя е била генерален директор по продажбите, управляващ директор и главен оперативен директор. От средата на 2011 до началото на 2014 г. Вики Политова е заемала позициите Председател на управителния съвет и генерален и изпълнителен директор на bTV Media Group.

Вики Политова има магистърска степен по „Бизнес администрация” от Университета Lincoln във Великобритания, както и редица специализации в България и чужбина.

Припомняме, че преди няколко месеца на мястото на Вики Политова като изпълнителен директор на bTV Media Group бе привлечен Павел Станчев, който заемаше допреди няколко години същата позиция в Нова Броудкастинг Груп.

Разместванията се случват в момент, когато Нова телевизия привлече в течение на една година някои от най-добрите журналисти на бТВ и увеличи аудиторията и рекламите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още