IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите бизнеси тласнаха Amazon към нов рекорд

Печалбата на компанията за второто тримесечие достигна рекордните 2,53 милиарда долара

09:41 | 27.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Приходите от услугата Amazon Web Services, печелившото облачно звено, са скочили с 49% до 6,1 млрд. долара. Ръстът, който Amazon отчете без влиянието на валутните промени, бе 48% през първото тримесечие.

Продажбите от други бизнеси - предимно реклами – са се ускорили със 129% до 2,2 млрд. долара, малко под темпа на растеж от първото тримесечие.

Amazon има повече от 100 милиона абонати на услугата Prime, които плащат годишни или месечни такси в замяна на бързи доставки, видео и музикален стрийминг и съхранение на дигитални снимки. Членовете харчат повече от нечленове. Приходите от абонаментни услуги, които предимно са от Prime, са скочили с 55% до 3,4 милиарда долара. Ръстът за първото тримесечие бе 56%.

Amazon ще генерира почти половината от всички онлайн разходи в САЩ тази година, показват данни на EMarketer Inc. Безос се опитва да убеди инвеститорите, че може да пренесе господството на компанията в САЩ и в чужбина. Но това ще коства много разходи предварително. Оперативните разходи за второто тримесечие са скочили с 34% до 49,9 млрд. долара - малко под темпа на растеж на приходите на компанията.

Amazon прогнозира приходи за третото тримесечие в диапазона между 54 млрд. и 57,5 млрд. долара, докато анализаторите се надяваха на 58 млрд. долара. 

Акциите на Amazon утроиха стойността си през последните три години, като направиха главния изпълнителен директор Джеф Безос най-богатият човек на планетата.

Това е втората по пазарна капитализация публична компания в света зад Apple Inc., което я превръща в един от големите конкуренти за надпреварата за компания с пазарна стойност от 1 трилион долара.

Според Bloomberg състоящото се предимно от акции на компанията състояние на Безос възлиза на около 149 млрд. долара. Според списание Forbes към началото на годината той е разполагал със 112 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още