IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредна етапна победа за Apple в патентната война със Samsung

Според японски съд корейците са нарушили патента на запазената от Apple технология "bounce-back"

14:01 | 21.06.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Поредна етапна победа за Apple в патентната война със Samsung

Съд в японската столица Токио призна южнокорейската компания Samsung Electronics Co. за виновна в нарушаване на патент на Apple върху технологията „bounce-back“, използвана при визуализиране на електронни писма и документи на смартфони и таблети, съобщава американският вестник Wall Street Journal.

Определението на съда е междинно и делото продължава, а съдът трябва да изчисли съответната компенсация, която да получи американската компания.

През август миналата година съд в Токио постанови, че смартфоните и таблетите на южнокорейската компания не са нарушили патент на Apple за синхронизиране на звукови и визуални данни върху устройства със сървъри. Американците обаче обжалваха присъдата.

Днешното решение се отнася до технология, чрез която при достигане на края на отворен документ или файл чрез скролиране се стига до автоматично връщане на мястото, където е свален. Тя липсва в повечето последни модели на Samsung, отбелязват от американското издание.

През април американската Служба за патентите и запазените марки отхвърли претенциите на Apple върху технологията.

Двата най-големи производителя на смартфони в света продължават патентните си битки в съдилища по целия свят. Войната помежду им прикова вниманието на технологичния бранш заради разкритията на пикантни и поверителни подробности за развойната дейност, но и заради възможните значителни усложнения, които могат да доведат до промяна в конкурентния пейзаж на пазара на смартфони и таблети.

Тя започна през април 2011 г., когато Apple заведе първото си дело срещу Samsung в САЩ. Оттогава по данни на  Wall Street Journal двете компании водят съдебни спорове в най-малко 9 държави, включително в Германия, Франция и Австралия.

В началото на юни южнокорейската компания извоюва решение от американската Комисия за международна търговия, което може да доведе на практика до спиране на продажбите на старите модели на iPhone и iPad в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
goro.gorov
преди 10 години
добре че джобс не е измислил колелотоогънят, водата, облеклотодобре че джобс умря погребан надълбоконе знаеше как се лети високо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още