IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft ограничава чатовете с Bing AI до 5 въпроса на сесия и 50 въпроса на ден

Много дългите чат сесии могат да объркат основния модел в чатбота, обясняват от компанията

10:00 | 18.02.23 г.
Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg
Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg

Американската технологична компания Microsoft обяви, че ще ограничи чат сесиите на новата си търсачка Bing AI с генеративен изкуствен интелект до пет въпроса на сесия и 50 въпроса на ден, съобщи Ройтерс.

„Както споменахме наскоро, много дългите чат сесии могат да объркат основния чат модел в новия Bing. За да се справим с тези проблеми, внедрихме някои промени, за да помогнем за фокусирането на чат сесиите“, посочват от Microsoft в публикация в корпоративния блог.

Решението на Microsoft идва дни след като някои медии съобщиха, че отговорите от новата търсачка Bing са потенциално опасни и че технологията може да не е напълно готова.

Ранните резултати от търсенето и разговорите с Bing на Microsoft и чатбота на Google, наречен Bard, показаха, че те могат да бъдат непредсказуеми.

Тази седмица репортер на Ройтерс е попитал новата версия на Bing с изкуствен интелект за цената на автомобилни въздушни филтри, а Bing е показала реклами на филтри, продавани от уебсайт за авточасти, вместо просто да даде конкретни отговори на въпроса.

Новият чатбот Bing AI, за достъп до който има списък с милиони чакащи хора, е потенциално доходоносна възможност за Microsoft.

Компанията каза по време на презентация за инвеститори и журналисти миналата седмица, че всеки процентен пункт пазарен дял, който спечели на пазара за реклами при търсене в интернет, може да донесе още 2 млрд. долара приходи от реклама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 18.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още