IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очилата на Apple ще поддържат стотици хиляди приложения за iPad

Идеята е те да работят както с вътрешни приложения на компанията, така и с такива на трети страни

08:03 | 25.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Indranil Aditya/Bloomberg
Снимка: Indranil Aditya/Bloomberg

Очилата за виртуална реалност на Apple ще поддържат стотици хиляди приложения за iPad и ще имат всеобхватен подход към функциите, пише Bloomberg.

В опит да привлече както разработчиците, така и потребителите, Apple е включила функционалности за гейминг, фитнес и електронни четци в очилата си. Потребителите ще могат да гледат спортни събития във виртуална реалност и да играят висок клас игри, които работят на други устройства на технологичния гигант.

Устройството ще работи с повечето от водещите приложения на Apple за iPad, включително Books, Camera, FaceTime, Maps и Messages. Освен това ще бъдат съвместими и със стотици хиляди приложения за iPad на трети страни още при пускането на очилата на пазара, допълва Bloomberg.

Специален фокус ще има върху приложението Fitness, макар че Bloomberg пише, че функцията „вероятно“ няма да е налична от самото начало.

Носят се слухове, че новите очила ще разполагат и с външна батерия, която ще стои в джоба на потребителя, като ще се свързва с очилата чрез специален кабел за зареждане. Визуално батерията наподобява MagSafe Battery Pack на Apple, а самата тя ще се зарежда със стандартния за индустрията USB-C кабел.

Новите очила се очаква да бъдат представени през юни на събитието WWDC на Apple. Водещият анализатор на Apple Мин-Чи Куо твърди, че технологичният гигант е загрижен за начина, по който потребителите ще реагират на очилата предвид отслабването на макроикономическата среда. Очилата вероятно ще струват поне 3000 долара, т.е. ще са три пъти по-скъпи от високия клас Quest Pro на Meta. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 25.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още