IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска платформа оптимитизира до 70% от задачите на адвокатите

Компанията отправя поглед и към чуждестранните пазари, каза Крис Иванов, съосновател на Legal Tech

09:49 | 22.01.24 г.
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската правна платформа Legal Tech оптимизира 60-70% от задачите на адвокатите на самостоятелна практика, на адвокатски кантори и на юристите в правните отдели на компаниите. Това коментира Крис Иванов, главен изпълнителен директор и съосновател на Legal Tech в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

Екипът се състои от трима съоснователи, които имат опит в сферата в различни държави. Услугите на компанията се радват на значителен интерес въпреки особеностите на правния сектор в България, обясни Иванов.

„Помагаме в управлението на клиенти, казуси, дела, абонаменти – всичко в тяхното ежедневие, включително автоматизирането на документи... Планираме и доста нови функционалности, които да разработим, така че да бъдем още по-атрактивни“, разказа Крис Иванов.

Компанията отправя поглед към чуждестранни пазари, но навлизането на подобна платформа в чужбина има специфики – за да бъде такова решение полезно на пазара, то трябва да бъде локализирано и интегрирано с местните институции. Основните държави, към които компанията се прицелва на този етап, са САЩ и Великобритания.

„Българският пазар е много по-заинтересован от правните технологии. В сравнение с канторите в Обединеното кралство и САЩ нашият пазар се развива доста добре, има интерес и активно търси нови решения, с които до подобри дейността си“, разказа Иванов.

Той посочи, че платформата използва изкуствен интелект за оптимизиране на задачи още от самото си зараждане. С напредването на технологията обаче, тя намира все по-широка употреба в дейността на Legal Tech.

„Най-интересното приложение, което имаме на изкуствения интелект в момента, не е за клиентите ни, а за нас. Това е вътрешно разработен модел, контролиращ нашите социални мрежи напълно автоматично. Той управлява нашата LinkedIn страница, има автономен профил, свързва се с адвокати и може да договаря отстъпки и условия“, разказа още Иванов.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването UpDate може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 22.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още