IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Oracle поскъпнаха заради потенциална сделка с xAI

Стартъпът на Илон Мъск може да плати 10 млрд. долара за облачни услуги от Oracle

09:59 | 15.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Цената на акциите на Oracle се повиши с 5,3%, след като The Information написа, че компанията е близо до сключването на договор за 10 млрд. долара за предоставянето на облачни услуги на стартъпа за изкуствен интелект на Илон Мъск xAI, пише Bloomberg.

Миналия септември председателят на Oracle Лари Елисън заяви, че компанията има сделка за предоставянето на облачна инфраструктура на xAI за обучение на модели с изкуствен интелект. По това време Елисън не разкри стойността на споразумението и продължителността на договора.

„Те поискаха повече и сме в процес да им предоставим повече“, заяви Елисън по време на събитие през декември.

XAI на Мъск е разговаряла с Oracle за сделка за 10 млрд. долара за наемане на облачни сървъри за период от няколко години, писа The Information, позовавайки се на източник, запознат с преговорите. Те продължават и няма гаранция, че компаниите ще постигнат споразумение, допълва медията.

Стартъпът за изкуствен интелект се очаква да затвори кръг на финансиране на стойност 6 млрд. долара, който да оцени компанията на 18 млрд. долара, съобщи Bloomberg миналата седмица. Не е ясно дали Oracle е направила инвестиция като част от този кръг, пише The Information.

Oracle не е отговорила веднага на запитването за коментар по случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 15.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още