IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple назначи шеф от индустрията на лукс модата

Бившият ръководител на YSL ще работи по „специални“ проекти под прякото ръководство на Тим Кук

12:56 | 03.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Деньов ще замени висшата мода с технологичната. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Деньов ще замени висшата мода с технологичната. Снимка: Ройтерс

Бившият главен изпълнителен директор на модната къща Yves Saint Laurent (YSL) преминава на работа в Apple. Технологичната компания наема Пол Деньов като вицепрезидент.

Той ще отговаря за „специални проекти“ и ще бъде подчинен пряко на главния изпълнителен директор на калифорнийския концерн Тим Кук, е заявил говорител на Apple за агенцията за финансови новини Bloomberg и блога All Things D.

Деньов не е ново лице за технологичния гигант. През 90-години той е работил за Apple в Европа, преди да бъде привлечен от света на висшата мода. Преди Saint Laurent той е ръководил още и модните къщи Nina Ricci и Lanvin. 

Мениджърът няма да поеме поста ръководител на повече от 400 магазина на Apple, се казва още в статиите на Bloomberg и All Things D. Постът бе незает в продължение на повече от половин година, след като британският специалист Джон Броулет бе уволнен след само девет месеца, заменяйки Рон Джонсън.

Според редица спекулации в момента Apple работи над различни преносими устройства, които могат да бъдат едно възможно обяснение за назначаването на Деньов. В същото време според Bloomberg Apple ангажира и водещ мениджър на американския оператор за видео услуги Hulu, от когото се очаква да води преговорите с американската телевизионна индустрия.

„Франческа Белетини ще бъде новият изпълнителен директор на Yves St Laurent след заминаването на Деньов, който ще има нова възможност за кариера в сферата на високите технологии", заявиха от модната компания в изявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още